Lördag

Min lördag blev riktigt bra. Började med att jag åkte till stallet vid 11, gjorde allt och red henne ute på banan lite lugnt bara eftersom hon har gått hårt 2 dagar. Hon kändes pigg och lydig ändå! Åkte hem såg på hoppningen nere i Göteborg. Åkte tillbaka till stallet tog in henne å fixade de sista innan jag sen åkte hem igen. Gjorde mig klar, åt middag när jag var klar åkte jag och hämtade Jessica och vi åkte till Willys. 
Där vid åtta kom Issa och vid halv 9 kom några pojkar som vi tillbringade kvällen med. Dom åkte hem vid 23 så då följde vi med Issa hem, sen har vi bara tagit de lugnt! 

Blogg appen suger!

Åh skrev ett helt inlägg i går om Ted träningen 2 gånger men de for bort å nu ser jag att de bara stod "Ted träningen har gått bra" fast jag skrev mycket längre. Så får ta och blogga i kväll på datorn i stället, ena dagen var kuriren å fotade å intervjuade å i dag var de med i tidningen kolla! Ett riktigt bra reportage.


Ted träning

Ted träningen har gått bra


Torsdag

I går joggade jag henne ett varv runt slingan så hon fick komma ut en sväng.
Smorde sakerna och gjorde i ordning inför dom 2 kommande dagarna.
Ska strax gå till skolan, går till 15:15 då hämtar mamma mig och vi åker till stallet. Bloggar mer i kväll!


sometimes we just have to let things go.

Skolan har varit bra men långsam dom dagarna som varit, ingen förändring helt enkelt! I går när jag kom hem från skolan somnade jag, sov till 5 då mamma kom hem. Käkade middag å begav mig till stallet, red dressyr inne då  också. Hon var riktigt mjuk i sidorna å hade en stadig form redan från början så red mycket med att få bakbenen ännu mer engagerade. 
I dag skrev vi två nationella prov på morgonen, engelska hörförståelse och läsförståelse. Efter tolv hade vi vanliga lektioner igen. Fick sluta tidigare så gick hem, ska slå på en film innan jag ska åka mot stallet! 
 
Tiderna för Ted träningen: 
På torsdag ska vi hoppa i kalla ridhuset, rider mellan 17-18:30. 
På Fredag blir de i varma ridhuset, rider 12-13:30.  
 

Två dagar i ett.

Har helt glömt bort att blogga nu under två dagar. I torsdags var jag stallfri så åkte på hockey med Shadja och Jessica. I går hade vi bara två lektioner sedan åkte vi in till stan käkade lunch på waldorf, så såg vi nån konsert.
Åkte till stallet fixade åt hästarna tog in Pärlan. Red dressyr på henne i ridhuset, hon gick så bra! Hon lär sig så himla snabbt och är så positiv när man rider henne. Skrittade av henne rätt länge ute. Tog in dom övriga hästarna, borstade och gjorde Barbie klar till hoppträningen. Testade att hoppa på ett pelham men de funkade inte riktigt hon blir för lydig, men ska hoppa på de i bland för att få igenom henne. Även hon skötte sig å gick bra!
I går kväll såg jag på Maria wern med mammi! Ska snart bege mig till stallet å rida Barbie för att sen göra mig klar tills brudarna kommer!


Tröttare än tröttast.

Kom precis hem från stallet, har varit där i 6 timmar i dag efter en jobbig skoldag så trött är bara förnamnet. Vi fick veta vad vi ligger på för betyg i musikenoch jag ska försöka höjja mig ett betyg till! På profilen skrev vi sista SO nationella de gick inge vidare så himla svårt. När jag slutat åkte jag till stallet gjorde allt till Flash & Pärlan hjälpte Izabell lite med Barbie vi tog in alla 4 hästar gjorde i ordning Pärlan & Barbie. Red i ridhuset tillsammans med Izabell som fick rida Barbie. Pärlan var riktigt fin nu börjar hon trava på ordentligt redan i början av passet och har börjat slappna av mer & mer i galoppen nu,super! De gick bra för Izabell också hon satt å gjorde galoppombyten tur Barbie är så snäll å lydig,  skrittade av  dom runt P:et. Red ut Flash på slingan han behövde komma ut å bli av med energin eftersom han stog hela förra veckan, så han blev nog glad. Gav jouren innan vi åkte hem, ska gå och duscha nu sen ska jag sova. Godnatt! 


Mitt nya liv.

Mitt nya liv började egentligen i går, var och gymmade ordentligt tillsammans med Sanna, de var jag för den delen i dag också. I dag körde vi ännu hårdare hoppas på träningsvärk i morgon! Men dagen började ju givetvis med skola, den rullade på mycket skratt å svammel! Gick till stallet med Jessica när vi hade slutat, pratade hur mycket som helst så länge sen vi hittat på nått. I stallet så gjorde jag allt, gick ut å gick med henne en liten sväng innan mamma hämtade mig. Jag och Sanna for å tränade en timma ungefär i dag körde vi verkligen hårt! 
När jag kom hem käkade jag,duschade och kikade på "Tonårsbossen". Ska skicka över bilderna till Hanna som ska fixa en header åt mig nu, sen ska jag sova för skönt! 

Ta chansen!

Ta chansen att få vara med å träna för Ted nätterqvist en A tränare. Ted har varit verksam inom ridsporten större delen av sitt liv. Han har ridit både stora mästerskap Nationellt och även tävlat Internationellt. Ted har tidigare bedrivit Ridskola och eget stuteri. År 2003 utsågs Ted till "Årets Tränare" av svenska ridsportförbundet. Ted är mycket väl insatt i hästens biomekanik och speciellt duktig på att lösa problem för häst och ryttare. 
hittade lite om honom som kan vara bra att veta. Vi behöver nu mer som vill vara med å träna för honom 25-26/4 ta nu chansen att få vara med å träna för Ted. De kostar 650:- för två hopppass för honom. rekommenderar verkligen att man testar han kan alla sorters hästar. Träningen kommer att ske på Luleå ridklubb i varma ridhuset. Om ni är intresserade eller vill veta mer så kan ni smsa mig: 072-2318884 skulle vara super kul! 

Every day is a second chance

Fick sova ut i dag, åkte till stallet vid halv 2. Grillade å pratade om tävlingarna med Sjöströms. Tog in Barbie, skulle testa jogga henne i skogen med ett annat hackamore å de gick riktigt bra på de, de första hon lyssnar på bara man rör handen härligt! Åkte hem efter att jag hade tagit hand om henne. Bytte om å käkade lite innan vi hämtade Sanna och vi for å gymmade körde pw i lutning,armar och kondition i dag. I morgon ska vi köra rygg,mage och ben. När jag kom hem har jag duschat och ätit kycklingsallad! Ska snart sova,godnatt.

Kiruna dag 2

I dag när dag red fram kändes hon himla trött s. tröttade inte ut henne i onödan men joggade fram ordentligt eftersom hon kan va lite stelare andra dagen. Framhoppningen gick så där hon slarva rätt mycket. Väl inne på banan var hon framme å rätt pigg, ned var ganska konstiga vägar hela banan endast en oxer varav 8 språng i grunden. Nåja nollade grunden å omhoppningen gick bra men hon blir himla stark hinner inte svänga så höll på att missa 2 hinde men vi nollade och kom på en andra plats. Vi vann även meetingpriset ett täcke skänkt av hästgruvan. Vilken otrolig häst jag har vi är verkligen ett team! Hemfärden gick bra men den tog rätt mycket på hennes krafter.. Nu är vi hemma å ska sova, godnatt!

Fina lilla häst!

Dagens klasser har gått super bra, hon kändes verkligen på topp i dag! 
 
LBn  gick bra hade lite svårt att få kontroll på henne på den sista linjen då jag har ett rakt gummibett på henne men hon får bättre språng och behåller galoppen från start till mål, skönt! I omhoppningen så flöt allt på tog inte så snäva svängar då hon var så himla stark och de var så djupt underlag. Hon räddade sig verkligen på sista hindret i omhoppningen, fina lilla stjärna! 
LAn var hur lång bana som helst (A1a) med 9 hinder i grunden varav 12 språng då de var en trekombination och en två kombination med. Men jag hälpte henne så gott jag kunde och vi kämpade igenom hela banan fick många fina språng och vi kom i mål med 0 fel å vi vann, var den enda nollan i klassen då alla kategorier var i hop slagna! 
Nu är hon nattad, vi äter middag å pratar å laddar om för i morgon då jag rider en LB. 
 
 

Haters will broadcast your failure but whisper your success

Sitter nu på ridklubbtillsammans med Felicia vi ska kika på dom två klasserna som är innan våra  klasser börjar. Tidigare i dag har vi varit å skrittat och travat dom ute så dom fick komma ut å röra på sig. Har ganska precis besiktat hon, så om nån timma får vi rida.

Kirunavara

Resan gick bra, vi kom fram vid kvart över 8. Gav hästarna vatten och mat så fixade vi i ordning alla grejjor innan vi gjorde i ordning dom och joggade dom i deras ridhus. De gick bra hon kändes lite trött efter resan, skrittade av dom lite längre innan vi gjorde i ordning för natten å åkte till huset vi ska bo i under helgen. Har just ätit middag sitter nu och pratar och snapchatar. Ska snart hoppa i duschen innan vi ska gå och sova. Får sova ut i morgon då tävlingarna börjar först 16, så de blir en seg dag i morgon! Godnatt.  
 

Mot Kiruna!

Sitter i bilen på väg mot Kiruna! Gick till skolan från 9-11 sen gick jag hem vi lastade bilen å åkte till stallet å fixade stallet sen lastade vi in sakerna å hästen så körde vi till Boden. Lastade om så krux å hans saker fick plats å nu har vi börjat rulla å kommer vara framme runt halv 8/halv 9.


hurt me with the truth but,never comfort me with a lie.

Rullade i gång dagen med 7 timmars skola, har fått skratta hur mycket som helst å skickat massa fula snapchat bilder med Linnea å många andra! Gick till stallet efter skolan red i ridhuset, red igenom henne ordentligt inför helgen. Värmde upp med att bara rida lugnare en volt,rakspår övning jag brukar använda mig av när jag rider igenom henne. När hon var varm i kroppen började jag jobba galoppen hårdare hon fick göra skritt-galopp-halv-trav osv övningen, red skänkelvikningar och ökade och minskade galoppen, hon svarade riktigt bra så de känns hyfsat bra inför helgen! Nu under kvällen har jag badat henne, packat & smort de sista så nu är allting klart. Ska gå i skolan i morgon till 11, går hem vid lunch å far till stallet lastar i alla saker och hästen sen rullar vi till Boden för att lasta om å ta med oss Krux, Felicia & Annika som vi ska tillbringa helgen med uppe i kalla Kiruna! Hoppas ni också får en bra helg, första tävlingen för mig i år så de ser vi framemot. Here we go! 

Live your dream

Ridpasset på pärlan gick riktigt bra hon har verkligen börjat bli mer balanserad i traven och kan styras med hjälp av skänkarna å Inte bara för handen. Självklart så skulle hela stallet rida samtidigt så jag tog bara 2 galopper med henne då hon surar å man knappt rymdes men skrittade å travade mycket, så kul att hon gör så stora framsteg på sånn kort stund!
Ligger i min säng,snapchatar ska snart sova. I morgon ska jag ha skola först sen packa och fixa de sista inför Kiruna! Har även ansökt sommarjobb 45:-/timmen helt sjukt vad dåligt betalt!


Never let go of your dream

Sitter i stallet nu å väntar på att ridlektionen ska ta slut så jag kan komma in i ridhuset och rida. Dagen har gått hyfsat fort vi hade den "praktiska" delen i no som vi nu har gjort klart,skönt!
Hann göra bort rätt mycket på SO lektionerna i dag så behöver inte göra lika mycket i helgen, så de var ju bra!

Joggade till stallet i dag vid halv 4,böt om och gjorde allt till Flash & Pärlan. Marie har Barbie i dag så hon har nog ridit klart snart, hoppas hon har skött sig!
Ska byta skor nu innan jag går ner till stallet och börjar göra i ordning! Skriver ett inlägg i kväll om jag har tid över.


Love my life!!

I dag började skolan, de gick lättare än jag trodde klev upp duschade gjorde mig klar och gick till skolan. Fick träffa mina fina vänner som jag inte hunnit se en skymt av under lovet. På lunchen pratade jag mycket med Moa,hjärtis! 
När vi slutat gick jag hem böt om till springkläder och sprang till stallet, väl där böt jag om, gjorde allting åt Barbie,Flash & Pärlan. Tog in hästarna gav dom middag, gjorde i ordning Pärlan red henne ute på slingan skrittjobbade henne mycket innan jag började trava. När traven var bra så började jag galoppera hon var så glad att komma ut så hon gjorde några glädje bockar, travade och skrittade av henne. Hon skulle ridas lite lugnare i dag då hon hade hoppat för Jane i helgen. 
Barbie joggade jag ute i skogen endast skritt & trav, de gick bra hon var lite pigg. 
Gjorde klart till hästarna innan jag åkte hem, nu har jag duschat och kikat tv. 
Godnatt! 
 
 

Söndag.

Min söndag började att jag vaknade vid 11, tog de lugnt till 1. Vid 1 åkte jag till stallet, mockade gjorde hö påsarna gick och tog av henne täcket i hagen. Vid 2 så grillade vi, när jag käkat gick jag och kikade på Jane träningarna när Åse & Pärlan hoppade de gick riktigt bra för dom,kul! Gick ut å gick med Pärlan när hon hade ridit klart, spolade benen och borstade av henne. 
Tog in Barbie, hon åt sin middag medans jag bytte om och var på prommis med Flash. Red Barbie i kalla hoppade blixten ungefär inte ett språng över 90 och de känns bra inför helgen nu hon var otroligt pigg och sög på hindrena, vilket känsla! 
Städade ur tävlingskåpet och packade de lite så jag har mindre att göra nu i veckan. Åkte hem pluggade samtidigt som jag såg Maria Wern. Pratade även med Nicke ett tag i telefonen. 
Nu ska jag klä på mig och bege mig till skolan,blää! 


Stay strong and smile.

Vaknade upp bredvid Felicia vid min sida vi käkade frukost och gick till Bodens ridklubb och kikade på Jane träningar. Mamma kom och hämtade mig halv 3, vi käkade for hem böt om och åkte vidare mot stallet. I dag var begge ridhusen uppbokade hela dagen så skrittjobbade henne hela slingan hon var pigg men riktigt mjuk å fin trots att vi var ute. 
Stannade ett tag i stallet å hjälpte dom nya som kommit då hennes häst hade fått näsan uppfläckt av grann hästen så ena näsvingen syddes. Hann även prata lite med Åse om hur veckan kommer se ut jag ska ha Pärlan måndag,tisdag och Flash på tisdag. Ska bli kul att få jobba med dom igen se om de blivit bättre å få jobba vidare. 
Här hemma har jag städat,badat hunden och har just sökt runt lite och hittat Barbies föl som nu verkar befinna sig i Norge och går som fällttävlansponny. I morgon ska jag sova ut sista dagen på lovet sen ska jag åka till Mia & Tina i persön och rida Tropic för att sen åka tillbaka till vårat stall och rida markarbete med Barbie.
 

times goes on but our memories stay strong

Sitter just nu i Boden med Felicia, har tillbringat hela dagen tillsammans med henne. Dagen började att vi möttes upp inne i stan vi gick och käkade lunch på Waldorf. Gick sedan på stan i nån timma köpte en skinnjacka och lite underkläder. Vi hann även med en fika innan vi satte oss på bussen på väg mot Boden, väl framme gick vi omkring här ett tag innan Annika hämtade oss och vi åkte förbi max. 
Vi har ätit, försökt solat vilket slutade snöigt och skrattat hur mycket som helst. En av dom bästa dagarna på hela lovet, du är så bra du!! 
Nu ska vi slå på nån film innan vi ska gå och sova, godnatt! 
 
loveu 

hur dom än försöker ta oss ner på jorden

Orkade inte blogga i går när jag kom hem från hockeyn så tänkte att jag gör de i dag i stället. 
Jobbade i går från 6-15:30 åkte till stallet red ut i skogen barbacka med hack. De slutade inte nå vidare hon skenade hela slingan de gick inte att göra nånting som tur va så mötte jag maja som var ute och ledde Nilsson så då fick jag stopp på  henne.. De hade kunnat sluta riktigt illa men de gjorde de inte som tur va, ledde av henne länge innan jag ställde in henne. Linda borstade henne medans jag bytte om och senare åkte hem. 
Duschade,käkade och gjorde mig klar klockan 18 hämtade pappa mig och vi åkte till hockeyn såg den med honom sen skjutsade han hem mig. Somnade nästan direkt jag la mig i sängen, var riktigt trött! 
Nu hade jag tänkt att duscha,göra mig klar för att sedan ta mig in till stan och träffa Felicia vi ska gå på stan när vi är less ska vi ta bussen till Boden där jag kommer spendera natten tillsammans med henne. 
Så de blir inget stall för mig i dag, mamma ska tömköra henne. 
 
Åh vill ha sommar NU!

Ett år sedan..

I dag för ett år sedan så lämnade min andra ponny oss hon fick åka upp till häst himlen då hon hade fel i bäckenet samt ryggen och de gick inte att göra någonting åt. All tankar har gått till dig hela veckan men speciellt i dag, men nu mår du bra och vi kommer att ses en dag de har jag redan lovat. Puss gumman vi ses en dag! 

*

I dag började jag 7 så blev upphämtad 7 har jobbat till 17 i dag har varit i skellefteå,piteå och även luleå. 
När jag slutat åkte jag till stallet kikade när Felicia provred, gjorde ordning Barbie och hopptränade. Hoppningen gick riktigt bra nu börjar flytet komma tillbaka de ända som har fattats var galoppen. Nu känns banhoppningen bra inför kiruna som blir nästa helg. 12-13 april är de tävling i Kiruna de blir våran första start för i år kommer att starta LB,LA och LB och vi kommer att åka tillsammans med familjen Johansson så de blir riktigt bra! 
I morgon blir dagen fullspäckad ska jobba från 6-? hinna med stallet och gå på hockey med Pappi. 
 
Bilden är inte från i dag!!

Tisdag.

Min tisdag började hos tandläkaren tidigt på morgonen, dom tog bort rälsen så skönt! När dom var klara med tänderna så hämtade Daniel upp mig inne i stan å vi åkte till Norrlarm hade morgon möte innan vi fick åka ut på ärenden. Jobbade till 15 i dag då jag skulle tillbaka till tandläkaren, fick en gom tandställning nu wheey får kvälljningar hela tiden av den men man få se de possitivt! 
Mamma hämtade mig när jag var färdig åkte hem käkade go'middag sen begav vi oss till stallet. 
Red Barbie inne i ridhuset i dag, halva ridpasset bestod nog av skritt jobb när skritten gick bra började jag trava jobbade på samma övning som i skritten. Galoppen gick sådär bakbenen hängde inte med och hon var nonchalant, galopperade henne länge på en övning innan jag gick in på en volt red trav-halt-galopp-skritt-halt-galopp-trav osv tills hon gav med sig och ojj vad fin hon blev! Travade av henne "stretchade" ut halsen, skrittade tillslut av. 
Åkte hem efter jag smort mina saker och nu har jag duschat legat å sett kändis hoppet. Och ängnat en hel del åt att smsa med Felicia du är så bra allting kommer lösa sig, som jag saknar henne men får träffa henne i morgon och på fredag vilket glädjer mig! 
 
love u 

Just give me a reason

Min dag började med att jag vaknade halv 12 och var helt utvilad. 
Vid 13 åkte jag & mamma ut till Storheden gick på hööks. Jag köpte ett dressyr träns, ridskor,chaps och en "godissten" för 1500:- så nu måste jag börja jobba igen.. 
Åkte till stallet, smorde tränset och skorna samt chapsen. Tog in henne borstade henne länge, tvättade ansiktet och satte på hovfett. Barbie fick komma ut och promenera i dag, var ute å gick med henne i en timma bara på asfalt vilket är bra för senorna. 
Träffade Åse & Tove i stallet dom som äger Flash& Pärlan. Dom tyckte att jag hade gjort ett riktigt bra jobb med begge hästarna å att jag gärna får fortsätta rida när jag har tid. 
När jag var klar i stallet åkte jag hem, käkade snabbt bör om å åkte och jobbade. Har jobbat till 22 nu ska jag gå och duscha sen väntar sängen i morgon ska jag upp 7 för att tabort tandställningen wihoo! 

RSS 2.0