Packat & klart.

När vi slutat vid 11 åkte jag till stallet, gjorde allt och packade fodret. Smorde tränsen och förbygeln som ska med, tog in och gjorde i ordning. Skrittade fram stora holmen rundan innan jag joggade henne lite på ängen ett kortare pass men ändå ett bra lösgörande pass. Badade henne och gjorde de sista klart innan mamma hämtade mig, snabbt hem göra sig klar och ut och äta med släkten å fira mig i för väg. Fyller år på söndag men eftersom jag är och tävlar då så fick vi fira mig i dag. Bloggar nog på söndag kväll då jag kommit hem! :):) 
 

Sometimes you have to follow your heart.

Skoldagen gick bra vi var i stallet hela dagen, red ut Maetrix med Jullan, Angelica och 2 andra vi red och klättrade vid sandtaget och ner till vattnet en sväng. När dagen var slut åkte jag,Jullan och Olli till stallet, gjorde allt innan jag gjorde i ordning. Skulle galoppera av Blå så Ella skrittade fram Barbie under tiden. Båda skötte sig, Barbie var rätt stel att ställa åt höger men de är säkert bättre i morgon. 
I morgon blir de kort skoldag sedan packa och fixa till helgens tävlingar som håller till i Boden. Rider LA,MSV och LA (dm finalen), behöver inte kvala till finalen utan är direkt kvalad så de är skönt! 
 

Hoppträning!

Skolan gick bara bra vi åkte med klassen till Fagervik, där vi gjorde en massa olika sammarbetes övningar och annat kul. Vi slutade i allafall vid halv 4 så åkte till stallet direkt och gjorde allt sen kom Rikard och skodde, borstade medans så jag skulle hinna till hoppträningen som började 18:30. Hon var jätte fin när jag värmde upp väldigt mjuk och lydig. När vi började hoppa kändes hon lydigare än vanligt så väldigt ovant att behöva rida framåt. Men hon hoppade jätte bra och är super nöjd över henne, bara jag som tabbar mig ibland. Men speciell är hon man får inte "luta" så mycket fram på halsen då hon hoppar för då river hon med fram och står man lite lägre upp så river hon med bak. Så de finns fortfarande saker jag måste jobba på men hon är då lika bra för de! 
I morgon ska vi vara i stallet hela dagen på skolan, eventuellt blir de ridning vi får väl se vad som händer :):) 
 
 

Gårdagen.

Börjades med skola hade endast 2 lektioner så slutade klockan 13. Åkte hem och for och gymmade skönt att göra bort de på dagen. När jag duschat och sånt åkte jag till stallet, gjorde allt och red henne på ängen. I början var hon väldigt pigg men i slutet blev hon lydig och fin! Red olika "övningar" för att få ut de jagg ville t,ex att hon går på dubbla spår i vänster varvet så jobbade väldigt mycket med de. 
Har gjort en special beställning av ett par ridstövlar uppe på AB nian i går, köpte ett par vita KL ridbyxor. 
Rakade även barbie, så nu är hon korthårig skönt för hon blir svettig rätt snabbt. 
 

Learn to let go of things you can't control.

Bloggade aldrig i går kväll insåg jag nu, de ända jag gjorde efter stallet var ett gympass och såg på en film innan jag sen gick och la mig. 
 
Dagen började med en svenska lektion sedan hål i en och en halv timma åkte och gjorde bort stallet under tiden. 
Hade 3 lektioner till innan vi sen fick sluta, skönt! Skrittade bara ut hon i dag med Julia & Olivia då de är hennes vilodag i dag så hon fick bara ta de lugnt. 
Är hemma nu och inväntar middag, efter de hade jag tänkt att åka och gymma en sväng! 
 

^

Kom hem från Boden i går vid halv 3, vi hade gymmat och sett en Wallander film och käkat middag. 
Nu i dag har jag gjort mig klar och väntar på att Linda och Tim ska komma och hämta mig, ska bli så kul att träffa dom igen de var ganska länge sen. Tim är då alltså min halv bror för er som inte vet. Vi ska åka och käka lunch inne i stan sen åka till nått bad ställe så Tim får bada för att sen åka till stallet. I dag ska jag rida markarbete/hoppa med Julia :):) 
 

De gick så där att rida i dag, hon var fin i skritten. Men i traven och galoppen ville hon inte alls länga ut stegen, men de kan va så att hon har lite träningsvärk sen gårdagens markarbete.

Kom just hem efter att ha varit å kollat på fotbollsmatchen. Har packat träningsväskan och ska strax åka till Boden å hälsa på Felicia å gymma med henne. Bloggar nog mer i morgon!


Dressyr på schemat.

I dag hade jag tänkt att rida dressyr, de behöver hon. Ska rida mycket skänkelvikningar och öppnor och slutor, verkligen stärka hon i vänster galoppen nu. När jag sedan är klar i stallet så åker jag hem och gör mig klar för att åka å se en fotbollsmatch med Julia. Sen får vi se vad som händer :):) 
 

Styrkepass!

Kom som sagt på en jätte bra markarbetes övning som jag red en stärkande och lydnadsövning. Fick verkligen ut de jag ville och hon var jätte fin, hon väntade på att jag skulle ge hon signaler hela tiden. Stretchade och svampade av henne innan jag släppte ut hon igen.
 
Hjälpte sedan Jullan med att göra klart stallet. Vi for och käkade på Pit stop. Hämtade Wilma och vi såg på massa youtube videos hela kvällen. Kom precis hem ska gå och duscha sen sova. 
 

Trim pass på bästa nu!

Vi slutar som alltid 11:15 på fredagar riktigt skönt! Har gjort stallet och byggt en bom övning nere på plan som jag ska rida i dag. 
 

Hårt pass!

Skoldagen gick bra, vi hade lika kul som vanligt! Fick sluta tidigare efter att vi haft 3 test, ett i matte som var rätt svårt och 2 i svenska som var lite enklare. Åkte till stallet med Jullan, gjorde allt och smorde några av mina träns i väntan på att mamma skulle komma. Red ett markarbetes pass i dag, hon var väldigt väldigt pigg och stark. Men sen i slutet när jag fick jobba på en volt å få ordning på henne så blev hon finare och slappnade av. For med en stallväska till skolan som jag lämnade där i mitt stallskåp. Ska se kändishoppet nu innan jag sen ska gå och sova:):) 
 
Så söta små kalvar som vi bl.a jobbade med på första passet. 
 

Just smile.

Klockan ringde 7, gjorde mig klar och drog mig till skolan. Första passet var vi i stallet och borstade samt lite annat med 2:orna. Efter lunch hade vi nån slags skattjakt på idrotten vi blev klara fort så vi slutade 2h tidigare,skönt! 
Jag & Jullan åkte till stallet gjorde bort allt, åkte hem till henne tog de lugnt ett tag innan jag sen åkte tillbaka. 
Red ut på nån ny väg där man kunde galoppera rätt långt, hon var faktiskt ganska lydig ändå. Tog hand om henne när vi kom tillbaka till stallet sen åkte jag hem. Har en enorm träningsverk så avstår gymmandet i dag å tar de i morgon i stället plus att de var bra TV program ;) 
 
Veckans "arbete" med ridningen blir att få en bättre hoppsits! Måste verkligen komma upp mer med rumpan i sprången då jag ofta sätter mig för fort vilket leder till att hon river med bak. Så nästa hopp pass ska de bli ändring på sitsen! 
 

Happy :):)

I går var de första skoldagen vi gjorde inget speciellt träffade våran klass och hade en "rund vandring".
När vi slutat åkte jag och Jullan till stallet skrittade ut. Efter stallet åkte vi till henne å såg kändishoppet, haha! 
 
I dag hade vi lite mer seriös dag började 8.20-15.55, orkar inte dra upp allt vi gjorde men de var en hel del. Har valt att läsa 3 kurser i matte och 2 i kemi/fysik i fall att man sen skulle ångra sig och vela plugga vidare. 
Körde till stallet när jag slutat, gjorde stallet och red dressyr med Wilma i ridhuset. Hon var så himla fin, lite stel i höger varvet eftersom jag är så svag i min ytter arm (vänster). Travade av väldigt länge i låg form, stretchade henne samt tog hand om henne. 
 
Drog mig hemåt för ett gympass, de var ett tag sen 4 dagar sen hehe.. Körde mitt träningsprogram som jag ska försöka hinna köra nu hela veckan! 
Går lika länge i morgon, wheey. 
 

Den finaste i hela mitt liv ❤


MSVB debuten.

Debuterade msvb i Dundret i dag, då de var så dåligt underlag i går så valde jag att hoppa de i dag i stället. 
Hon hoppade så otroligt fint & bra halva banan till trekombinationen som var maxad hann inte riktigt få tillbaka hon efter trippeln så hon rev a hindret fick bommen mellan bakbenen så hoppade igenom b men så hoppade hon c stillastående helt otrolig häst! Efter de blev vi lite ofockuserade och hamnade i lite obalans så rev två hinder till efter de. De var en A/A:0 så rätt lång bana och svår för att vara debuten men de gick super i alla fall! 
Men nu är debuten gjord och med lite träning och rutin så kommer de bli ännu bättre. 
Skola i morgon, vi börjar 10:25 med upprop haha.. 

Gällivare

Resan gick bara bra i går, när vi kom fram och fått alla saker på plats så red jag ett lösgörande pass på banan här. Hon var lite stel men efter ett tag blev de bättre. I morse red jag ut vid 8/9 bara skrittade och travade. Ska rida LA,msvb i dag så hon skulle annars hinna bli så stel å less. Ändrade mig i går och ville rida msv i dag alltså debutera. Men de har spö regnat hela dagen och får se hur underlaget. Tänker inte rida de om de blir halkigt i sånna fall rider jag de i morgon i stället. Dagens tredje klass ska strax starta en LB nästa klass rider jag sen får vi se vad som händer :):)


Tävlinsdags!

Har just käkat frukost, ska hoppa i duschen sen så åker vi mot Hällan. Ska bada henne och dubbel checka så att allt är med. När mormor och Marie sen dykt upp så börjar vi rulla mot Gällivare där helgens tävlingar kommer att befinna sig, under lördagen rider jag LB en liten springa av sig klass och LA. På söndag rider jag en LA som de ser ut nu. Kommer att rida henne i kväll med Felicia då vi kommit fram,bloggar nog inte i kväll men i morgon kanske jag slänger upp 1/2 inlägg håll utskik :):) 
 
 
 

Ändrade planer som vanligt..

Åkte till stallet gjorde allt hjälpte även Wilma att göra allt till sina hästar. Tog in och red med Clara i ridhuset, red "dressyr" med hack så inte så krävande dressyr men lyckades ändå rida några öppnor och slutor i galopp! Red inte så hårt ska rida igenom henne bättre i morgon när vi kommer fram. Jag & Wilma åkte hem till mig käkade middag här och sånt innan vi sen åkte tillbaka. Jag fick skritta Ture under tiden som Wilma hoppade Challe. Sen bakade vi chokladbollar och såg på film. Kom precis hem ska gå och lägga mig alldelens strax! 
 

-

Bloggade aldrig i går kväll men jag var hos Wilma på eftermiddagen. Vi åkte och köpte B&J sedan såg vi på film, innan hoppträningarna började som vi såg på under tiden vi vaktade lilla Tyra ;) 
I dag började jag dagen med ett hårt gympass, så skönt att ta ut sig helt och hållet! Ska käka lunch sen åker jag till Hällan rider och gör stallet. I kväll ska mest troligt jag och Wilma på en fotbollsmatch som Niklas spelar, kul att få träffa han igen känns som att de var hundra år sen.. :):) 
 

Morgon jour.

I dag hade vi morgonjour, så åkte till stallet gav mat sedan släppte vi ut alla och sopade stallarna. Gjorde i ordning Barbie och hoppade henne lite på plan. De gick jätte bra hon hoppade så fint men blir fortfarande lite för stark och svår ibland men de blir bättre och bättre! Ska hoppa i duschen nu sen göra mig klar för att åka till Wilma och hitta på något. Vilar från gymmet i dag och kör i morgon i stället, blev rekommenderad att träna högst 3 gånger i veckan så som mitt träningsschema ser ut. 
 
 
 

-

Dagen började med att åka till Boden för att testa stövlarna dom var för korta i skaftet så ska kolla med AB nian och mått beställa dom i stället. De blev så att vi käkade lunch inne i Boden innan vi åkte hem. Böt om,packade träningsväskan och gick ner till gymmet. Körde igenom alla övningar kommer ha en rejäl träningsvärk i morgon! Gick hem käkade middag sen begav vi oss till stallet såg på Micke kurserna och gjorde klart stallet hon fick vila i dag. I morgon ska jag hoppa lite hade jag tänkt, inför helgens tävlingar som är i Gällivare. 
 
Världens sötaste lillebror <3 
 

You'll never understand until it happens to you.

Åkte til gymmet så jag var där vid halv 8, pratade med han sen gjorde vi ett träningschema gick igenom lite övningar och såg hur mycket vikter jag skulle ha och sånt. När jag var klar där så åkte jag hem, snabbt duschade och gjorde mig klar så åkte jag med Angelica & Sanna till Pite havsbad var där ett tag innan vi sen åkte hem för de var såå kallt. Har tagit ett varmt bad nu och ser på castle. I morgon ska jag åka till Luleå och kolla på ett par ridstövlar och prova och se om jag vill ha dom. Sen har jag även tandläkaren så stallet gör jag på kvällen! 
 

*

Åkte till stallet vid 15, på vägen dit åkte vi förbi Sensia och fixade gymkortet. Har möte med en Peter på gymmet i dag vi ska göra ett träningschema för denna månad, great! 
Red ut Barbie i dag med hack i skogen, hon var väldigt pigg och busig! Ska strax käka middag sen börja göra mig klar till gymmet, slänger in ett till blogg inlägg senare i kväll håll utskik. 
 
Lite bilder från helgen. 
 
 
 
De stroa språnget jag skrev om i något tidigare inlägg, hehe snyggt!! 
 
 

Sol!!

I går kväll var jag och Sanna ner och badade, bakade kladdkaka och svamlade på en hel del. Just nu ligger vi ute och solar, ska strax åka ner och bada. Ska åka till stallet senare i kväll!


-

Kul att jag fick tävla en annan ponny i dag. Simons C-ponny som kastat av honom hela helgen bockat efter hindren och varit allmänt bråkig. Så ställde upp att rida han i en LB+5 A1:a han kastade av mig på framridningen men då fick jag känna på hur han gjorde så sen försökte han få av mig några gånger till men han säga åt han. Nollade grunden med ponnyn och red omhoppningen på LA höjd med ett nedslag men de räckte till en andra plats. Rätt otroligt i och med att han kastade av mig på framridningen och att jag aldrig suttit på den tidigare så är verkligen nöjd över min insats och ponnyn var fin och duktig!! Barbie skötte sig bra och hade ett nedslag på ett hinder i grunden men hoppade riktigt bra, så nöjd över henne :):)


Resultat Skellefteå lördag

LBn gick rätt bra fast hon var jätte stark och ville inte lyssna när jag skulle göra halvhalter. Nollade grunden men rev första i omhoppningen. 
Till LAn så var hon jätte fin inne på banan hon verkligen lyssnade, de var en A:Oa och fick ett nedslag på 10A men de var länge sen vi haft sånt här flyt! Men hon var hemsk på framhoppningen, fick dåliga språng så är nöjd över henne inne på banan.  Nya tag till i morgon! Nu ska vi åka in och käka middag nånstans sen skritta ut dom en sväng.
 

Knoppad och klar!

Var ut på en morgon prommis med Barbie och Felicia och Krux. När vi kom tillbaka knoppade jag henne. Var just till AB nian och köpte en kingsland kofta och en kingsland regnjacka. En klass kvar innan min första börjar, hoppas att hon inte är sjövild i dag:):)

Stars can't shine without darkness

Kom fram till Skellefteå vid 6 tiden, packade upp och hängde upp och gjorde klart allt på boxen och runt i kring. Lite senare kom Felicia, då gjorde vi i ordning och red dom. Red ett lättare dressyrpass på henne hon var riktigt fin! Skrittade av länge och fick prata ut, skönt sånt behöver man ibland ❤
Åkte och köpte godis och nu ska vi strax sova.
Är faktiskt lite taggad ändå inför morgondagen, kuul!


It's just a bad day not a bad life.

Som rubriken säger, men de som hänt tänker jag inte skriva ut här.
Jobbade från halv 8 till 13 i dag, körde saxlift så de var rätt så kul ändå och så jobbade jag ju med Daniel alltid kul då😊. Har ganska precis ätit lunch och packat de sista här hemma. Ska nu åka till stallet bada henne och fixa de sista där innan vi sen rullar mot Skellefteå. Vi får se ska försöka blogga i kväll men inget jag kan lova :):)
Juste har precis börjat min squat challenge, hoppas ni är på!!


My life

Har ganska precis kommit hem, vi var som sagt på bilbingo jag, Wilma och mamma. Jag vann faktiskt 500:- inte så mycket men vann i alla fall! De var riktigt roligt vi satt och kollade på en massa youtube videos och skrattade åt de mesta delen av kvällen. I morgon blir de att jobba från 8-12 så ska göra mig en bär smoothie nu innan jag hoppar i säng, godnatt :):) 
Saknar Thailand(!!)

Never say never and never say forever.

Gjorde klart stallet direkt jag kom dit, under tiden fick hon gå i gräshagen. Packade de mesta, endast borstar som ska tvättas och sadeln som ska smörjas vilket jag ska göra i morgon. Hann även skrubba av hennes tävlingskydd ordentligt som nu är som nya! 
Red ett dressyr pass på banan i dag, kom på en jätte bra övning som jag red under hela passet en travövning på halva plan och en galopp övning på andra halvan tillsist satte jag i hop den. Hon var riktigt pigg i början, men blev riktigt fin i slutet. Ska strax käka middag innan vi åker och hämtar Wilma för att åka på bilbingo,haha tööntar vi e:):)
 
Lägger nästan bara upp hästbilder just nu men så får de va ett tag.
 

Tävlinsdags till helgen!

I morgon åker vi till Skellefteå för tävling, Barbie är riktigt taggad de visade hon i går på hoppträningen. Ska rida på gaggbettet jag får ta att hon kommer vara riktigt stark men hon är glad med de så då får de bli så. Rider LB,LA lördag och LA söndag, om de känns riktigt bra kanske jag rider MSV i dundret helgen efter men vi får se vad som händer:):) Ska käka frulle nu, sen sola lite innan jag åker till stallet. 
 
Sötaste!!
 

-

Hoppträningen i dag för Linda gick till en början sådär. Hon var väldiväldi pigg & stark och vi red en övning som gjorde att hon taggade till ännu mer men fick tillsist igenom henne så de var bra! Sen red vi 8an med en oxer och ett räcke jag red på 110/115 eftersom jag ska tävla de till helgen, ojj såå fin hon var hoppade riktigt bra! 
 
Världens finaste!! 
 

Hoppträning på ingång

Vaknade upp hos Wilma runt 12, vi klev upp käkade frulle och så red hennes lillasyster på banan så vi hjälpte henne. Gjorde klart stallet, mamma hämtade oss vid 14 vi åkte till storheden köpte ett nytt träns. Träffade Renée där (Barbies gamla ägare) så vi pratade med henne väldigt länge! Ska strax käka lite innan vi åker tillbaka till stallet för hoppträning för Linda 18:30.


Live in the moment

Började dagen med att gå på stan med Wilma köpte en tröja, ett par shorts och ett par jeans. Käkade även lunch inne i stan innan vi åkte till hällan. Vi red på ängen med klänning medans Clara fotade oss. Ledde runt Tyra när hon skulle rida sin shettis,så himla söta!! Ska sova hos Wilma i natt, därför jag bloggade så sent...
Ni får bilder i morgon då de är så segt nätverk här.


Finalerna på Runsten.

För er som missat att de går att se alla SM finaler samt RS cupsfinalerna på nätet kan gå in på den här länken där de går att kika på klasserna.  
https://eventmedia.solidtango.com/video/smbponny-bredband

love sunny days.

Åkte och solade med mamma vid Piteå havsbad under dagen sen på eftermiddagen åkte vi till stallet, Wilma hade precis komma hem från Årsta så han prata med henne en stund innan jag gick och böt om. De har verkligen gått bra för henne med både ponnyn och hästarna där nere,kul!! 
Red henne inne i dag ett hårdare dressyr pass hon var lite stel i början men sen släppte hon red både hög och lågform men hon skulle ändå ligga kvar i samma galopp endast bli låg i formen i slutet. Mamma hjälpte med stallet i dag med så de gick snabbt där. For hem duschade och käkade middag innan vi plockade upp Wilma och åkte på bilbingo,haha! Vi hade riktigt kul fast doc så vann vi inget, bättre lycka nästa gång. 
Får se vad som händer i morgon har lite blandade planer :):) 
 
 
Så fint de var på hällan i går kväll!!

don't forget to smile

Blev inget gymmande i dag då jag i stället valde att kolla på film och att åka en sväng till stallet. 
Har suttit och sett finalerna från SMet i Årsta, kul att Denice tog hem guldet till norrbotten! 
I morgon hade jag tänkt att sola på dagen, stallet på eftermiddagen och gymma på kvällen. Ungefär så kommer nog min dag att se ut i morgon. 
Som jag saknar henne(!!) 

Med rätt inställning går allt.

I dag så hoppade vi lite med henne bara för att få tillbaka självförtroendet och flytet. Böt även tillbaka till gagbettet då jag hitills har trivts mest med de, hon kommer upp och blir lite lättare men doc svårare att stanna men då får jag ta de! Vi hoppade som en "serie" fast en trekombination i mitten av banan. Hon hoppade riktigt bra och jag red betydligt bättre så nu känns allt bättre! Ska strax käka middag, tror inte att de blir att gymma i kväll får väl se. 
Hon är speciell lill babsan men de har både för och nackdelar, älskade ponnii 

oflyt.

Jag och Barbie har verkligen oflyt just nu inom hoppningen. Hon blir stark mellan hindrena och mot hindrena så har hon inte samma bjudning som hon haft tidigare och då blir jag osäker på hur jag ska rida och då stannar hon (inte alltid). Jag är ännu inte helt nöjd med bett bytet vi gjort vi har provat de flesta betten men de är inget som har kännts "bra". Hoppas verkligen att de löser sig för hon är verkligen en ponny man kan ha kul med, så hoppas inte att vi fastnar här för alltid. Alla har svackor för eller senare de är sällan man kan ligga på topp hela tiden, men när självförtroendet är här nere då är de inte så kul. 
Nåja tävling till helgen i Skellefteå kommer mest troligt att rida LB,LA och LA men vi får se hur de känns annars stryker jag nog mig i LAn. För de är bara onödigt att gå in och rida en högre klass om man själv inte vågar rida då utsätter jag bara henne. 
 
 
 
 
 
 
 
Världens finaste prinsessa <3 
 

I'm home again.

Eller ja jag vet inte om jag kan kalla de här för hem riktigt ännu men men.. 
I alla fall så har dessa två dagar i Lule varit riktigt roliga & bra. På torsdag käkade jag middag med Daniel & Lollo innan jag begav mig till hertsön för att grilla med några. För er som undrar så var jag med Nicke,Viktor,Celinn,Shadja och Ida trore bara va vi. Nicke skjutsade in mig till stan sen när vi inte orkade grilla nå mer. I går så gick jag på stan under dagen med Shadja, köpte en parfym, träningslinne & en sportbh. Gjorde mig klar för kvällens äventyr och åkte till Björkskatan där jag,Shadja och Celinn skulle spendera kvällen med ett gäng grabbar! Kom hem efter 1 nångång, i dag så gick jag bara och köpte en klocka innan jag sen åkte hem. 
Är riktigt trött nu ska nog gå och sova om en liten stund (:(: 
 
Babsan fick fara ut och busa i skogen i dag me, de var uppskattat! 
 
 

I'm not giving up, I'm just starting over.

Larmet ringde 10 i dag, klev upp käkade en mindre frukost väntade ett tag tills jag gick till gymmet. Körde rygg/armar och rumpa i dag,de gick braa!  Har duschat, hunnit göra mig en smoothie och gjort mig klar till att åka till Luleå. Innan jag åker så ska jag åka förbi stallet å pussa på henne lite. Kommer förmodligen inte blogga nått under dom här två dagarna som jag är där borta, men bloggar på lördag då jag kommit hem. Ha en fortsatt bra dag alliphopa :):) 
 
 
I dag blev de en mango & hallon smoothie! 
 

RSS 2.0