Söndag

Har just kommit hem från stallet en tredje gång i dag. Red Pärlan i ridhuset jobbade henne å försökte få henne att trava avslappnat med större kliv tillslut började hon slappna av å jobba riktigt bra. Åkte sen hem duschade så hade vi avskeds middag med moster och Fredrik eftersom att moster ska flytta tillbaka till Stockholm. De var tråkigt att säga hejdå men ska komma å hälsa å er massor! 
Åkte sedan tillbaka till stallet gjorde ordning Flash å red han i ridhuset jobbade även han för att få avslappnad å bli mjuk å följsam han har redan nu börjat stärka sig i galoppen kan samla i hop sig å jobba riktigt fint! Travjobbade han länge 8 volter,halt och lugnt. 
Sitter nu och kikar på Johan Falk. godnatt!

Hoppträning

Dagens hopp/markarbetes pass gick bra, red en liten övning på 4 hinder hon var lydig men ändå pigg och stark! Avslutade med ett lite högre språng på ett räcke sen travade jag av, nu sitter jag hemma å ska äta lunch innan jag sen ska åka tillbaka å rida dom andra två. Har även hunnit träffa Tina å prata med henne, ska börja rida deras unghäst i bland när jag har tid över då dom behövde hjälp med den.
Nu ska jag äta efterlängtat mat, så håller vi tummarna för alla Norrbottens ekipage som är och tävlar i Sundsvall hejjahejja!


Lördag wheey

Har kommit hem för en timma sen har hunnit duscha å käka lite mat.
De blev ändrade planer Barbie red jag dressyr på i varma ridhuset med ett metall rakt bett de gick super bra hon var jätte fin!
Flash red jag i kalla han gick också bra i dag nu har jag hittat honom å han börjar sänka sig å jobba på helt okej ändå men de tar tid, jobbade mycket med galoppen på han!
Pärlan red jag också i kalla med hon gick de som de gick haha, hon försökte väl bocka å tjorva i galoppen hon har så mycket överskottsenergi.. Men de gick rätt så bra ändå.


Bra'go

Rubrik brist oh ja!
Sitter nu i cafeterian med Anna, vi ska kolla på pay and riden. Barbie å trolle ska vara ute längre i dag.
Har gjort allting åt alla 3 tidigare i dag varit ut med vatten tagit av täckena och sånt. När klubbisen är klar ska jag ta in pärlan & flash dom båda ska ridas inne dressyr då de är så halkigt ute.
Barbie tar jag in senare å hon ska gå lite markarbete.

https://cdn3.cdnme.se/3846018/6-3/pic_5156ee7addf2b31fb802690b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3846018/6-3/pic_5156ee7addf2b31fb802690b.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3846018/6-3/pic_5156ee7addf2b31fb802690b.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3846018/6-3/pic_5156ee7addf2b31fb802690b.jpg" class="image">


stall dag.

Åkte till stallet vid halv 10, Pärlan & Flash hade skoning så mockade åt dom medans dom skoddes släpte ut Flash och när han var färdig med Pärlan gjorde jag i ordning henne å red i ridhuset. De var första gången jag red henne, de gick riktigt bra över förväntan, i galoppen är hon väldigt busig vill bocka å hitta på lite alltmöjligt men när hon insåg att de inte gick så gav hon sig hon jobbade på riktigt bra! 
Efter nån timma tog jag in Barbie red också henne i ridhuset, hon fick gå lite ett lugnare pass då jag inte krävde så mycket av henne. Men de gick bra med henne också. 
Vid 17 så red jag ut på Flash i skogen han fick komma ut å galoppera av sig de tyckte han nog var både kul & skönt att bli av med lite energi. 
När jag sen var färdig med allt i stallet åkte jag hem duschade åsånt sen åkte jag & mamma till Boden å hälsade på familjen Johansson. Nu är vi hemma igen har smort in mina knän å nu ska jag snart gå och sova är helt slut! 

Uppe med tuppen!

I går blev de så att jag jobbade i 5 timmar innan jag åkte till stallet hade bara en häst så de passade bra red Barbie i skogen en liten sväng bara lugnt en galopp i höger och en i vänster sen travade jag av.
I helgen blir de en full stallhelg med många hästar, ska ha åses 2 hela helgen å rida och ta hand om dom vilket ska bli kul! I dag tänkte jag försöka hinna in i ridhuset å rida pärlan & Barbie inne och så rider jag flash ute på eftermiddagen. De blir nog bra hoppas ni också får en bra fredag!


Never give up

Klockan ringde halv 8, gjorde mig klar gick till ica parkeringen där jag skulle möta upp Victor. Vi prommade upp till korplådan med ett gäng andra. Vi hade vårat skidlopp för att klara klassikern i dag vi åkte en slinga på 5,4km de gick bra åkte med Victor. Kom i mål 20 i 11 sen åkte jag hem, lagade lunch och gick till stallet. Gjorde allting åt Barbie,Flash & pärlan, red Barbie i varma ridhuset hon fick jobba igenom ordentligt de var bra. I morgon väntas markarbete med henne. 
Skrittade av henne länge ute, tog han om henne samt sakerna innan jag drog mig hemåt. 
Nu väntas god middag med mamma sen tv och sova på de, skönt! 
 
gammal bild på mig å Jessi, yääh!

Måndag.

Dagen började med skola gick till 14 då jag och shadja tog bussen in till stan gick på stan köpte 1 tröja och en skjorta. Vi fikade på waynes och åt några timmar efter på Dagobert. Tog stallbussen kom till stallet var ute å gick med henne en sväng hon har nog börjat få vårkänslor för hon är halvt galen..
Åkte hem efter ett tag, Marie hade ändå henne i dag.
Följde med mamma till storheden gick på granngården,biltema och Willys. Nu hemma har jag ätit en massa frukt och sett på tv, i morgon är de skidlopp wheey vad kul! Inte ett dugg.


söndag.

Min söndag började med att min farmor hämtade mig vi åkte till rosvik  där Tim,pappa & Karin var vi åt tårta å fikade då min broder fyller 6 år. Var där nån timma innan vi åkte tillbaka till luleå igen, åkte till stallet gjorde allt åt henne innan jag sen tog in å red ute på banan med Simone. Red med pelhamet i dag bara för att inte behöva hålla i henne så mycket eftersom hon blir så stark när man rider ute. De gick jätte bra red mycket samlad galopp och galopp ombyten,  vi skrittade sedan av på slingan. 
Väl hemma så ska jag käka middag,duscha å ta de lugnt är riktigt riktigt trött.. 

hjärtat!

Åkte till stallet, tog in henne borstade i nästan en timma innan jag lindade benen,sadlade och tränsade. Red i varma ridhuset i dag de gick jätte bra hon gick i samlad galopp bara man rätade på sig åh nu är hon verkligen som jag vill ha henne!! Som belöning för att hon va så duktig red jag ett varv på slingan hon blev riktigt glad. När vi kom tillbaka till stallet så badade jag henne i ett liniment schampoo som jag har köpt för någon dag sen. Stannade i stallet till halv 8 var ensam där i 2 timmar så himla skönt. Väl hemma åt jag kycklingsallad till middag som jag hade önskat, duschade och har tagit de lugnt hela kvällen så skönt. 

If people are trying to bring me down, it only means that i'm better than them.

Min gårdag var bra, kom hem sent efter jobb på discot därför jag inte bloggade. 
Men dagen började inte så den började i skolan på idrotten hade vi cardicross, intervaller sen när vi slutat sprang jag till stallet har ordentligt med träningsvärk i dag men de är possitivt då vet man att de gav mycket! Red Barbie i kalla dressyr i en timma, värmde upp att bara rida längst spåret sen började jag rida lite öppnor samt sluta när hon blivit lite varm i kroppen. I galoppen tränade jag mycket öka,minska och "banan" form vilket är bra då hon får stretcha ut hela sidan i begge varven. När jag ridit klart tog jag hand om henne sen åkte jag hem gjorde mig ordning och käkade middag! 
 
I dag lördag började jag dagen med en isprommis med Shadja 1,20 minuter de var skönt att starta dagen så. Nu ska jag käka lunch innan jag beger mig till stallet. i kväll får vi se vad som händer. 
 

Torsdag.

Skoldagen rullade på den var rätt seg men den tog ändå slut. Gick hem tog de lugnt,käkade middag vid halv 6 satte jag mig på bussen tillsammans med Shadja vi skulle åka och gymma. Har gymmat tills nu då jag precis kommit hem, de var otroligt skönt att få köra på igen de var länge sen jag tog mig i väg sist. Blev alltså inget stall i dag, mamma tog hand om henne så då vilade hon. Ska gå och duscha nu innan revenge börjar. 
I morgon väntas skola,stall och eventuellt bio på kvällen! 
 

Onsdag.

Dagen började med musiklektion kul.. Vid nio hämtade mamma mig och vi åkte till sjukgymnasten dom kollade och kände igenom min rygg och nacke de var inget stort bara något med muskelfästena i nacken men om de inte blev bättre skulle vi höra av oss, som vanligt! 
Efter lunchen skulle jag och några till åka skridskor på isvägen i stan. De var gode jobbigt fick riktigt panik ont i fötterna. Men vi gjorde bort de, skulle åka med Victor,Simon,Elias och AT men var för sölig så fick åka med Felle vi var väl på samma nivå,hehe! 
När vi tillslut hade åkt färdigt åkte jag till stallet tog in dom, gjorde allt åt Barbie red henne i ridhuset hon gick riktigt bra i dag över förväntan med tanke på hur hon va i går. Jobbade mest med galoppen,skänkelvik, förvändgalopp och lite blandat. 
När jag var klar med henne väntade jag in Åse innan jag red Flash, de gick bra. Han är väldigt speciell så man får ta de lugnt å va trygg och inte göra sånn stor sak av allt men de gick bra han vart avslappnad å så. 
Finfina hästar i dag! 
Kom just hem ska hoppa i duschen innan efterlyst börjar wheey! 

life is too short to wait.

Somnade vid 9 i går så jag var riktigt utvilad till i dag de var skönt eftersom att vi har haft 3 nationella delprov i NO. 
Dom gick helt okej ändå, förväntade mig något ännu svårare faktiskt! 
När skoldagen sen ledde mot sitt slut blev jag kvar ett litet tag pratandes med Celinn. 
Gick hem med Nicke han skulle följa med å promma till stallet. Skritten & traven gick helt okej hon jobbade på rätt bra, i galoppen blev hon stark och lite stumm i munnen. I morgon ska jag rida inne i ridhuset så jag kan jobba igenom galoppen ordentligt! 
Gjorde resten åt henne och dom andra två. Pärlan hade ett balltramp så jag rengjorde de och Åse bandagerade. Hon var lite halt så vi får se hur de blir med henne i morgon, så de blev ingen ridning med den damen i dag. 
Just kommit hem tagit ett bad nu sitter jag och kikar på kändishoppet i brist på annat,höhö! 
 

Mar. 18, 2013

Dagens ridpass gick över förväntan joggade igång henne med lite volt jobb utanför gäststallet där underlaget är lite hårdare å jämnare. Galopperade på banan de gick så där hon var riktigt stark då de bara går att rida på raktspår..men jobbade med de ett tag så tillslut gav hon med sig så nöjde mig med de. Trav jobbade henne utanför gäststallet mycket öppna,öka& minska och volt jobb. När jag var klar tog jag hand om hennes ben samt stretchade henne.
Åkte hem tagit ett varmt bad och pluggat lite inför no nationella i morgon.
Ska plugga vidare nu sen sova är riktigt trött efter helgen.


Dear monday, i hate you.

Den här dagen började inge vidare redan när jag vaknade hade jag jätte ont i min rygg. Gick ändå till skolan gick halva dagen ungefär fick se engelska provet jag hade gjort å jag klarade de. De gjorde bara ondare för varje lektion så jag gick hem efter klassaktiviteten. Ska gå till sjukgymnasten på onsdag! 
Har pluggat lite NO, ska nog sova ett tag innan mamma kommer hem å vi ska äta middag å bege oss till stallet. I dag har jag bara min egna eftersom jag har så mycket att plugga.. 

Helgen

I helg har jag inte hunnit med så mycket annat än att vara i stallet, hälsa på pappa och 30 års fest. 
Både i går och i dag hade jag Barbie,Pärlan och Flash. I lördags gjorde jag stallet på morgonen under dagen följde jag med som tävlingsskötare åt Sara i Boden,hade lunch dejt med  Felicia. Har inte skrattat så mycket på länge! 
De blev ju ingen tävling för mig i helgen som de var tänkt i Onsdags när jag tog in och skulle rida så var hon jätte svullen & halt var helt säker på att de var senskada. Vi kollade upp henne dagen efter å de visade sig vara lymfangit.. Så de var ingen större skada så hon har vilat från Onsdag till i dag men hon går fortfarande på metacam. Jag red lite lätt på banan, hon var riktigt pigg!  Fixade till hästarna innan jag åkte hem. 
Har även hunnit rida Gusten hos pappa i morse.  
 
 
Älskade häst!!

RSS 2.0